P&E Persson AB

 

Linnéuniversitetet finns sedan början av 1990-talet i Ölandshamnen. Om-, till- och nybyggnationen på västra delen planeras ske i tre etapper. Första etappen är en tillbyggnad bakom dagens Sjöfartshögskola, vilken även byggs på med en våning. Totalt blir universitetets nya yta ca 23 000 kvm.

Sedan 2012 jobbar P&E Fastighetspartner med etableringen av den Västra etappen av Linneuniversitets satsning i Ölandshamnen. P&E står för hela byggherreorganisationen. Projektet genomförs i nära samarbete med Brunswick Real Estate.

Västra delen kommer vara helt färdig till vårterminen 2019.

 

 

2018-07-05

Läs om den unika satsningen att förse hela Linnéuniversitetetsbygget med solenergi i pressmeddelande och i Barometern.

Läs pressmeddelandet här.

Läs artikeln här.

2018-06-11

Arbetet på Kajen och  Linnéuniversitetet fortsätter. Fotograf Joachim Grusell har dokumenterat och förevigat processen. Se bilderna från maj månad  här:

http://www.alarmstreet.se/kajen

2018-04-25

Caroline Littlefield Karlsson arbetar på institutionen för Biologi och miljö. Hon och hennes kollegor är de första som flyttar in i nya Linnéuniversitetet ht -18. Läs om hennes tankar här:

http://www.alarmstreet.se/kajen

2018-04-12

Byggnationen av Linnéuniversitetet på Kajen fortsätter. Häng med oss in!

http://www.alarmstreet.se/kajen

2018-02-07

Linda Camara är arkitekt och operativ chef på Tengbom.
Hon är dessutom ansvarig arkitekt för Linnéuniversitetets östra del.
Så här säger hon om nya Linné.

https://www.youtube.com/watch?v=szCoMGIRhnc

Läs mer på

www.alarmstreet.se/kajen

 

2017-12-18

LNU i kvällsskrud. Ett nytt lärosäte växer fram. Här ser vi labbet och huset VITA som ingår i den Östra delen av bygget.

Läs mer!

2017-11-14

I dagarna har tornkranen på Universitetskajen monterats ned. Under 1.5 år har kranförare Filip Juhlin varit på hög höjd över bygget på sin arbetsplats. Följ länken för att läsa om livet 40 meter över Universitetskajen.

Läs mer!

2017-10-06

Kajen Magasinet

I helgen kommer 25.000 hushåll i Kalmar att få magasinet Universitetets Kajen med information kring uppförandet av det nya Linnéuniversitetet i brevlådan. Dokumentationen är ett samarbete mellan Kalmar Kommun, Linnéuniversitetet, Skanska och P&E. Det går även bra att läsa magasinet här:

Läs mer!

Webbkamera över projektet!